Vertrek uit Egypte

De luchthaven van Luxor was uitgestorven. Er stonden slechts twee vliegtuigen: één van Transavia en één van Arke. Het is duidelijk dat toeristen uit de meeste landen nog weg blijven. Alleen de Nederlanders doen blijkbaar niet moeilijk over een beetje politieke onrust. Wij hebben er in ieder geval wel baat bij gehad omdat het in heel Egypte bij de toeristische lokaties rustiger was. Nu waren we weer zo door alle controles op het vliegveld heen.

We aten nog een lekker burgertje, een traditie die we bijna geen gestand konden doen omdat we het zo druk hadden gehad. Met een lokaal biertje erbij smaakte hij prima!

We hebben in Egypte een geweldige vakantie gehad, met vele hoogtepunten. Het had soms wel meer weg van een expeditie dan van een vakantie, want we hebben toch wel de nodige ontberingen moeten doorstaan. Het gebrek aan slaap en goed eten bijvoorbeeld. De extreme hitte. En niet te vergeten dat we meer dan 2200 kilometer hebben afgelegd!

Het contact met de Egyptenaren zelf was af en toe frustererend. Als we op de boot waren, was het geen probleem. Maar zodat we voet aan wal zetten, werden we voortdurend belaagd. Het leven is chaotisch, er is veel armoede en de mannen (het zijn vrijwel alleen mannen op straat) zijn ronduit onvriendelijk tegen buitenlanders. We leerden al snel dat elke meneer of jongetje die je steeds “my friend, my friend” noemt, absoluut vermeden diende te worden.

De culturele rijkdom van het land is gigantisch. Helaas werkt de bevolking van het heden daar niet aan mee. Laten we hopen dat er na de revolutie van vorig jaar enige verbetering in de situatie zal komen.

Nog geen reacties

Nog geen reacties

TrackBack URI

Plaats een reactie