Nachttrein van Aswan naar Caïro

Alle tempels en koningsgraven van Midden- en Noord-Egypte zijn natuurlijk prachtig, maar de grote piramides van Gizeh overtreffen alles. Voor de piramides zouden we echter naar Caïro moeten. Vanaf Aswan is dat bijna 1000 kilometer.

Het is eigenlijk niet te doen, maar omdat we dat wereldwonder hoe dan ook niet wilden missen, namen we de nachttrein. Deze trein rijdt in 14 uur van Aswan naar Caïro.

We stapten om 19:00 uur op de trein. De coupé in de trein was spartaans en met onze koffers erin erg benauwd en klein, maar het was net te doen.

Na een uurtje kwam er een maaltijd, te vergelijken met wat er in een vliegtuig wordt geserveerd.

De stoelen waren uit te klappen, waardoor er twee keiharde en net iets te kleine bedden tevoorschijn kwamen.

Ik probeerde wat te slapen, maar door het constante gebonk van de trein op de rails viel dat niet mee. Ik heb het zelf niet doorgehad, maar het was uiteindelijk toch gelukt om te slapen, want toen ik weer op de klok keek was het al 6:00 uur ‘s ochtends. Het is ook niet vreemd dat we moe waren, want we waren sinds 2:30 de vorige ochtend al wakker.

‘s Ochtends werden we nog getrakteerd op een ontbijtje van drie droge broodjes met jam. Gelukkig had ik ook wat speculaasjes bij me. Toen we om 9:00 uitstapten, waren we in de wijk Giza van het hectische Caïro aangekomen. Het gebonk van de trein klonk nog lang in onze hoofden na.

In Caïro werden we naar ons hotel “Mena House Oberoi”gebracht. Dit hotel werd aangeprezen als het beste hotel van Caïro en dat zal ongetwijfeld waar zijn: het is super luxe en ligt op een steenworp afstand van de piramides!

Tijdens de rit naar het hotel konden we de piramides in de verte al zien liggen.

Heel bijzonder, ook vanuit het hotel domineerden de piramides de skyline.

Maar tijd om bij te komen hadden we niet, want we moesten meteen dezelfde dag alweer op pad. We waren immers gekomen om de piramides te bekijken, dus dat zouden we ook gaan doen!

3 Reacties

 • Door Herma, August 28, 2012 @ 7:22 pm

  Hoi jongens,
  Van zo’n treinreis krijg je zeebenen inderdaad. Het hotel is dan een oase.
  Gelukkig is alles goed gegaan, voor hetzelfde geld ligt er een dooie kameel op de rails.
  Groet mams

 • Door Jeroen Derwort, August 28, 2012 @ 8:11 pm

  Ja gelukkig is dat ons bespaard gebleven. We kregen vooraf te horen dat de treinreis officieel 12 uur duurde, maar dat ze rekening hielden met 16 uur omdat er altijd vertraging was. Wat dat betreft was 14 uur een mooie middenweg.

  Onderweg zag ik hoe sommige spoorwegovergangen geregeld waren: een mannetje die handmatig een ketting voor de weg moest houden. Wat dat betreft is het een wonder dat het zonder al te veel vertraging gelukt is.

  Ik denk ook dat het voor Egyptenaren best een luxe manier van reizen is. Alleen wij werden er een beetje gaar van 🙂

 • Door Papa en Ineke, August 29, 2012 @ 7:20 pm

  Jongens ,wat leven wij dan toch geciviliseerd, met onze vuilopruimers en comfortabele,treinen, en wat mopperen wij dan toch vaak op van alles,en nog wat, maar ja wij zijn het allemaal ge(ver)wend, en dan lijkt het normaal.By the way, klasse dat jullie zoveel uur reizen over hadden voor zoveel mooie geschiedenis, leuk om mee te genieten,morgen nog een mooie dag groetjes papa en ineke

Andere links naar dit artikel

Plaats een reactie